Ingredients:
Fish (finger cutting) 1 kg
Gram flour (Basin) 1 cup
Beaten Egg 1
Garlic paste 1 tsp
Ginger paste 1 tsp
Hot spice powder 1 tsp
Cumin (chopped) 1 tsp
Turmeric powder 1/2 tsp
Red chilli powder 1 1/2 tsp
Celery 1/2 tsp
Chaat masala 1 tsp
Vinegar 2 tbsp
White pepper 1 tsp
Soy sauce 2 tbsp
Chili sauce 2 tbsp
Lemon juice 2 tbsp
Salt to taste
Oil as required
Salad leaves as needed
Gram flour (Basin) 1 cup
Beaten Egg 1
Garlic paste 1 tsp
Ginger paste 1 tsp
Hot spice powder 1 tsp
Cumin (chopped) 1 tsp
Turmeric powder 1/2 tsp
Red chilli powder 1 1/2 tsp
Celery 1/2 tsp
Chaat masala 1 tsp
Vinegar 2 tbsp
White pepper 1 tsp
Soy sauce 2 tbsp
Chili sauce 2 tbsp
Lemon juice 2 tbsp
Salt to taste
Oil as required
Salad leaves as needed
Method:
Mix all the spices, eggs and water in the basin and beat to make a smooth mixture.
Heat oil, dip the fish in the mixture and fry on low heat.
Place the salad leaves on a serving plate and place finger fish on them.
Serve fingerfish with garlic mayo and chili sauce.
Heat oil, dip the fish in the mixture and fry on low heat.
Place the salad leaves on a serving plate and place finger fish on them.
Serve fingerfish with garlic mayo and chili sauce.
فنگر فش
اجزاء:
مچھلی ایک کلو (فنگر کٹنگ)
بیسن ایک کپ
انڈا (پھینٹا ہوا) ایک عدد
لہسن پیسٹ ایک چائے کا چمچ
ادرک پیسٹ ایک چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
زیرہ (کٹا ہوا) ایک چائے کا چمچ
ہلدی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر ڈیرھ چائے کا چمچ
اجوائن آدھا چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ ایک چائے کا چمچ
سرکہ دو کھانے کے چمچ
سفید مرچ ایک چائے کا چمچ
سویا ساس دوکھانے کے چمچ
چلی ساس دوکھانے کے چمچ
لیموں کا رس دوکھانے کے چمچ
نمک حسب ذائق
تیل حسب ضرورت
سلاد کے پتے حسب ضرورت
تركيب:
بیسن میں تمام مصالحے، انڈا اور پانی ملا کے پھینٹ لیں کہ کوئی گھٹلی نہ بنے اور ہموار آمیزہ بن جائے۔
تیل گرم کریں ، مچھلی کو آمیزے میں ڈبو کے ہلکی آنچ پر فرائی کرلیں۔
سلاد کے پتے سرونگ پلیٹ میں رکھیں اور ان پر فنگر فش رکھ دیں۔
گارلک میو اور چلی ساس کے ساتھ فنگر فش پیش کریں۔
0 Comments