Full Width CSS

Egg Paratha

Egg Paratha Recipe

Ingredients:

Knead flour of two prathas
Eggs 2

Onion (finely chopped) 1
Green peppers (finely chopped) 3
Green coriander 2 tbsp
Cumin powder 1/2 tsp
Red pepper 1/2 tsp
Salt to taste
Ghee as required

Method:

In a bowl, mix eggs, onion, green pepper, green coriander, cumin powder, red pepper and salt.
Make pratha and put it on the stove, then turn it over and put half of the egg mixture on top of it and add a little ghee and turn it over and on the other side also put ghee and fry the paratha.
Make another pratha in the same way.
Serve hot pratha.


انڈے کا پراٹھا

اجزاء:

گوندھا آٹا دو پراٹھوں کا
انڈے دو عدد
پیاز ایک عدد (باریک کْترا)
ہری مرچ تین عدد (باریک کٹی)
ہرا دھنیا 2 کھانے کے چمچ
زیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سرخ مرچ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گھی حسبِ ضرورت


تركيب:

ایک پیالے میں انڈے،پیاز، ہری مرچ، ہرا دھنیا، زیرہ پاؤڈر، سرخ مرچ اور نمک مکس کر لیں۔
پراٹھا بنا کے توے پر ڈالیں پھر پلٹ کر اْس کے اوپر والے حصے پر انڈے والا آدھا مکسچر ڈال دیں اور تھوڑا سا گھی ڈال کے اٍسے پلٹ دیں اور دوسری سائڈ پر بھی گھی لگا کے پراٹھا تل لیں۔
اسی طرح دوسرا پراٹھا بنا لیں۔
گرما گرم پراٹھا سرو کریں۔

Post a Comment

0 Comments