Potato Dahi Baray
Ingredients:
Yogurt 1 kg
Corn flour 1 tbsp
Sugar 1 tbsp
Salt to taste
For Dahi Baray:
Potatoes 1/2 kg
Egg Whites 2
Black pepper (crushed) 1 tsp
Red chili powder 1 tsp
Cumin (roasted) 1 tbsp
Rice flour 3 tbsp
Salt to taste
Method:
Boil the potatoes; peel them and mash them.
Mix roasted cumin powder, black pepper, red pepper and salt in rice flour.
Now make baray and dip them in eggs and fry them.
Mix yogurt, cornflour, sugar and some salt in a bowl.
For tamarind sauce:
Put tamarind pulp, cumin powder and red pepper in a pan and cook. Add a pinch of black pepper and take it out.
Take a bowl and add some yogurt in it then add tamarind sauce then place baray on it and put yogurt on top.
Mix roasted cumin powder, black pepper, red pepper and salt in rice flour.
Now make baray and dip them in eggs and fry them.
Mix yogurt, cornflour, sugar and some salt in a bowl.
For tamarind sauce:
Put tamarind pulp, cumin powder and red pepper in a pan and cook. Add a pinch of black pepper and take it out.
Take a bowl and add some yogurt in it then add tamarind sauce then place baray on it and put yogurt on top.
آلو کے دہی بھلے
اجزاء:
دہی ایک کلو
کارن فلور ایک کھانے کا چمچہ
چینی ایک کھانے کا چمچہ
نمک حسبِ ذائقہ
بھلے بنانے کے لئے:
آلو آدھا کلو
انڈے کی سفیدی دو عدد
کالی مرچ ایک چائے کا چمچہ
سرخ مرچ 1 چائے کا چمچہ
زیرہ بھونا ہوا ایک کھانے کا چمچہ
چاول کا آٹا 3 کھانے کے چمچے
نمک حسبِ ذائقہ
ترکیب:
آلو کو ابال کر انھیں چھیل لیں اور میش کریں۔
چاول کے آٹے میں بھونا ہوا زیرہ پاؤڈر ، کالی مرچ ، سرخ مرچ اور نمک ملا دیں۔
اب اس کے بھلے بنائیں اور انہیں انڈے میں ڈوبو کر تل لیں۔
ایک برتن میں دہی ، کارن فلور، چینی اور کچھ نمک مکس کر لیں۔
املی کی چٹنی کے لئے:
ایک پین میں املی کا گودہ ، زیرہ پاؤڈر اور سرخ مرچ ڈال کر پکائیں اس میں ایک چٹکی کالی مرچ ڈال کر نکال لیں۔
ایک باؤل لیں اور کچھ دہی اس میں شامل کریں پھر املی کی چٹنی ڈالیں پھر اس پر بھلے رکھ کر اوپر دہی ڈال دیں۔
پودینہ سے سجا کر سرو کریں۔
Check out the other relevant recipes:
0 Comments