Full Width CSS

Palak Pakora

Palak Pakora

Ingredients:

Spinach (chopped) 3 cups
Basin 2 cups
Rice flour 2 tbsp
Red pepper (crushed) 1/2 tsp
Cumin 1/2 tsp
Green chillies 2
Ginger Garlic Paste 1 tsp
Mint (finely chopped) 10 to 13 leaves
Green coriander (finely chopped) 2tbsp
Oil 2tbsp
Water as needed
Salt to taste
Oil for deep frying

Method:

In a bowl, mix spinach, basin, rice flour, ginger garlic paste, green chillies, green coriander, mint, red chillies, cumin, salt, oil and water and prepare the mixture.
Heat oil in a frying pan. When the oil is hot, deep fry the pakora on a low flame.
Serve hot spinach pakora with sauce.



پالک پکوڑا

اجزاء:

پالک ( کٹی ہوئی) 3 کپ
بیسن 2 کپ
چاول کا آٹا 2 کھانے کے چمچے
پسی لال مرچ 1/2 چائے کا چمچہ
زیرہ 1/2 چائے کا چمچہ
ہری مرچ 2 عدد
ادرک لہسن کا پیسٹ 1 چائے کا چمچہ
پودینہ (باریک کٹا ہوا) 10 سے 13 پتے
ہرا دھنیا (باریک کٹا ہوا) دو کھانے کے چمچے
گرم تیل دو کھانے کے چمچے
پانی حسبِ ضرورت
نمک حسبِ ذائقہ
تیل ڈیپ فرائنگ کے لیے

ترکیب:

ایک باؤل میں پالک، بیسن، چاول کا آٹا, ادرک لہسن کا پیسٹ، ہری مرچ, ہرا دھنیا، پودینہ، لال مرچ، زیرہ، نمک، تیل اور پانی ڈال کرمکس کر لیں اور آمیزہ تیار کر لیں- 
ایک کڑاہی میں تیل گرم کریں جب تیل گرم ہو جائے تو ہلکی أنچ پر پکوڑے ڈیپ فرائی کر لیں-
گرم گرم پالک کے پکوڑے چٹنی کے ساتھ پیش کریں-


Check out the other relevent recipes:


Post a Comment

0 Comments