Full Width CSS

Anda Chana

Anda Chana

Ingredients:

Eggs (boiled) 6 pieces
White chickpeas (boiled) 1 cup
Yogurt 1/2 cup
Oil 1/2 cup
Tomatoes (chopped) 2 tbsp
Green peppers 6-4
Onion 1
Ginger garlic paste 1tbsp
White cumin 1 tbsp
Red pepper (chopped) 1 tsp
Green coriander 1/2 bunch
Hot spice powder as required
Salt to taste

Method:

Chopped the ginger, garlic, cumin, green coriander and green chillies.
Mix the chopped spices in the curd.
Heat oil in a pan over medium heat and fry onion.
Then add chopped red chillies and tomatoes and fry.
When the tomatoes are well melted, add the same mixture and cover over high heat.
After cooking for a few minutes, mix the boiled cheakpeas in it and cover over medium heat.
Once the oil separates, add the boiled eggs and cook for three to four minutes.
Serve with hot naan.



انڈا چنے

اجزاء:

انڈے (ابلے ہوئے) 6 عدد
چنے (ابلے ہوئے) ایک کپ
دہی 1/2 کپ
آئل 1/2 کپ
ٹماٹر ( چوپ کی ہوئی) 2عدد
ہری مرچ 6-4 عدد
پیاز ایک عدد 
ادرک لہسن پیسٹ 1 کھانے کس چمچ
سفید زیرہ ایک کھانے کا چمچ 
لال مرچ ( کٹی ہوئی) 1 چائے کا چمچ
ہرا دھنیا 1/2 گٹھی
گرم مسالا پاؤڈر حسبِ ضرورت
نمک حسبِ ذائقہ

ترکیب:

ادرک، لہسن، زیرہ، ہرا دھنیا اور ہری مرچیں کوٹ لیں-
کٹے ہوئے مصالے کو دہی میں ملا کر رکھ دیں-
پین میں آئل کو درمیانی آنچ پر گرم کر کے پیاز کو فرائی کر لیں-
پھر اس میں کٹی ہوئی لال مرچ اور ٹماٹر ڈال کر بھونیں-
ٹماٹر اچھی طرح گل جائیں تو وہی مکسچر ڈال کر تیز آنچ پر ڈھک دیں-
چند منٹ پکانے کے بعد اس میں ابلے ہوئے چنے مکس کریں اور ڈرمیانی آنچ پر ڈھک دیں-
آئل علیحدہ ہو جائے تو ابلے ہوئے انڈے ڈال کر تین سے چار منٹ دم پر رکھ دیں-
گرم گرم نان کے ساتھ سرو کریں-


Checkout the other relevent recipes:

Post a Comment

0 Comments